Cea mai buna pozitie de pregatire in volei

Cea mai buna pozitie de pregatire in volei

O poziție pregătită pentru volei este o poziție generală a corpului care permite unui jucător să fie pregătit fizic pentru o piesă și să poată reacționa la aceasta. Poziția corectă de pregătire pentru volei necesită ca genunchii să fie îndoiți și mâinile să fie la talia jucătorului. Deoarece acest lucru va permite jucătorului să câștige impuls, este important ca greutatea jucătorului să fie distribuită uniform pe tot corpul.

Probabil că nu o faci bine dacă te simți rigid, stânjenit sau inconfortabil. Acești pași vă vor ajuta să vă îmbunătățiți atitudinea.

Deoarece îi ajută pe jucători să reacționeze mai repede la o minge care vine, poziția pregătită este foarte importantă în volei. Avantajul pentru un jucător care este pregătit fizic să răspundă la orice joc este că va fi mai pregătit.

Pentru a se asigura că se află într-o poziție adecvată, un jucător ar trebui să urmeze acești pași. Configurarea incorectă ar putea duce la consecințe negative pentru joc. Cu toate acestea, configurarea corectă poate avea un impact pozitiv asupra jocului.
Primul pas

O bună distribuție a greutății este primul pas către pozițiile pregătite corespunzător. Greutatea jucătorului ar trebui să fie distribuită uniform între picioarele sale. Nu ar trebui să aibă greutatea pe călcâie, deoarece acest lucru va încetini timpul de reacție al jucătorului. Vrea să înainteze și să nu cadă înapoi.

Jucătorul se va simți echilibrat cu greutatea sa distribuită uniform pe picioare. Apoi își poate folosi impulsul pentru a se mișca atunci când este timpul. Dacă greutatea lui este pe piciorul din față, este mai ușor să te miști lateral.
Al doilea pas

Pentru a fi într-o poziție pregătită, echilibrul este crucial. Acesta este al doilea pas către o poziție bună de pregătire. Picioarele tale ar trebui să fie depărtate de lungimea umerilor. Genunchii ar trebui să fie ușor îndoiți, dar nu prea mult.
Al treilea pas

Al treilea pas este finalul. În cele din urmă, jucătorul ar trebui să aibă brațele întinse și să fie gata de plecare. În orice moment, capul trebuie să fie ridicat cu ochii ațintiți asupra mingii.
Asemănări cu poziția triplă amenințare

Poziția pregătită pentru volei este foarte asemănătoare cu poziția de triplă amenințare a baschetului. Atât baschetul, cât și voleiul au multe asemănări, atât în ​​ceea ce privește antrenamentul, cât și execuția. Ambele necesită rezistență, forță și muncă în echipă.

Tripla amenințare în baschet permite jucătorilor cărora li se dă mingea să fie la fel de pregătiți să tragă, să paseze și să dribleze. Poziția pregătită în volei este un concept similar. Acesta își propune să pregătească jucătorii să primească, să întoarcă sau să treacă o minge de baschet care vine. Poziția gata este o poziție care permite jucătorilor să reacționeze rapid la orice au nevoie.

Lasă un răspuns