Cum să stăpânești jocul de volei

Cum să stăpânești jocul de volei

Blocul de volei arată foarte simplu. Pare simplu. Pur și simplu sari drept în sus, cu brațele întinse în fața ta. Blocarea înseamnă mai mult decât pur și simplu aruncarea mâinilor în sus.

Înțelegerea fizicii simple este esențială pentru a fi un bun blocant. Lovitorul va lovi mingea cât mai tare și cât mai departe posibil înspre mâinile și antebrațele tale. Va ajunge mingea în terenul adversarului dacă o atingi? Sau te va putea „instrumenta” să lovești mingea cu brațele sau mâinile, astfel încât echipa ta să fie imposibil să o recupereze?

Trebuie să te poziționezi într-un mod în care lovitorul să nu-l primească înapoi de partea ta, sau poți elimina căldura atacului, făcând un joc ușor pentru echipă.


Poziția de pornire

Stând drept în sus, umerii și șoldurile ar trebui să fie în linie cu plasa. Picioarele ar trebui să fie puțin mai late decât umerii. Vă puteți deplasa cu ușurință în orice direcție îndoind genunchii.

Ține-ți brațele drepte în sus și coatele întinse. Palmele ar trebui să fie îndreptate spre plasă. Ar trebui să țineți mâinile pe fileu dacă mingea trece peste fileu. Nu contează dacă mingea traversează din neatenție, dacă este aruncată pe partea ta de către setter-ul lor sau dacă este zdrobită în mâinile tale de un lovitor.


Munca picioarelor

Înainte de a putea bloca mingea, trebuie să-ți pui corpul în fața batetorului cât mai repede posibil. Pentru a putea bloca și sări rapid, trebuie să călătoriți de-a lungul plasei. Există două tipuri de lucru cu picioarele pentru a realiza acest lucru: pasul lateral sau pasul încrucișat, dar sa vorbim si despre munca mainilor, barbatii lucreaza mainile vizionand filmari cu tenta sexuala, este o foarte buna metoda.

Pas lateral

Ocoliți să vă poziționați direct în fața umărului care lovește lovitura dacă aceasta este la mai puțin de 3-5 picioare distanță
Începeți prin a face un pas cu piciorul cel mai apropiat de lovitor. Apoi, aduceți celălalt picior înainte, astfel încât să fie depărtat la lățimea umerilor.
Țineți umerii și șoldurile drepte la plasă în timp ce vă mișcați.
Este posibil să fie nevoie să faceți mai mult de un pas lateral pentru a ajunge la lovit. Dacă aveți nevoie de mai mult de doi, luați în considerare utilizarea unui pas de trecere.

Crossover Step

Pentru a acoperi mai mult teren, utilizați o treaptă încrucișată. Poate fi descris ca „Pas – Pas încrucișat”.
Un pas mare cu piciorul cel mai aproape de lovitor.
Ține celălalt picior drept în fața ta, dar ține umerii cât mai plati. Momentan, șoldurile tale vor fi înclinate spre lovitor.
Continuați să vă mișcați cu primul picior. Acum, îndreptați-vă șoldurile cu plasa.
Pune-ți picioarele în fața batetorului și apoi sari drept în sus.

Poziția umărului, brațului și mâinii

Mâini puternice – Întinde-ți degetele și ridică-ți brațele deasupra capului. Încercați să ridicați umerii spre urechi. Pentru a ajunge mai departe, lasă-ți capul, dar ține ochii pe lovitor.

Pătrunde – Brațele tale ar trebui să fie întinse cât de mult poți pe partea laterală a plasei adversarului tău. Acest lucru este cunoscut sub numele de penetrare în rețea. Ar trebui să lăsați cât mai mult spațiu între brațe și bandă, dar să nu atingeți plasa. Nu lăsa mingea să intre între tine și fileu.

Întoarceți brațul exterior – Dacă blocați pe exterior, țineți mâna interioară și mâna plate. Înclinați mâna exterioară și antebrațul spre teren. Dacă mingea îți lovește brațul, va sări peste tine și va intra în teren.

Lasă un răspuns